Уже створено 300 різних громадських організацій, члени яких не бажають допустити державного перевороту, повідомив кандидат на пост Президента Віктор Янукович під час зустрічі зі студентами та викладачами Миколаївського державного університету ім. В. Сухомлинського. З цією метою 35 тисяч добровольців із Севастополя готові вирушити до Києва після 26 грудня. Є бажаючі приєднатися до нас і в інших регіонах.

А своїх прихильників у Херсоні, котрі скандували «Ющенка геть!», «За Януковича!», кандидат закликав «піти і розібратися з помаранчевими». Натовп вирушив на центральний майдан міста, де з 22 листопада проводять акцію непокори «нашоукраїнці». Прибулі, переважно жінки-пенсіонерки, знесли один з наметів, замахнулися було на великий телевізор, по якому транслюється «5-й канал», та їх зупинили правоохоронці.

Водночас, відповідаючи на запитання про економічний стан у країні, В. Янукович зазначив: політична криза в листопаді завдала удару по економіці та соціальній сфері. Бюджетні можливості знизилися на 3—4 мільйони гривень. Однак у кожному міністерстві та відомстві було створено антикризові групи, завдяки яким фінансово-економічна ситуація під контролем. До середини 2005 року за рахунок нинішньої динаміки виробництва наслідки кризи вже не відчуватимуться, сказав кандидат.

І вкотре підтвердив намір перемогти на виборах 26 грудня. «Я впевнений, що український народ проголосує за українського Президента, за свою незалежність».