Київ. У Центрі ліцензування ФФУ завершено черговий цикл навчання для тренерів професіональних клубів. Три десятки фахівців, серед яких іноземці, здобували знання. Серед «курсантів» — батько форварда київського «Динамо» Маріса Верпаковскіса — Ілмар Владиславович, котрий представляв клуб «Металург» (Латвія, Лієпая).
Вишкіл проходили також колишні гравці національної збірної України — Сергій Ковалець, Сергій Дірявка, Богдан Стронцицький, Сергій Леженцев. А їхнього колегу по національній команді Віктора Скрипника до Києва на навчання відрядив німецький клуб «Вердер» (Бремен).
Гандбол
Угорщина. Чемпіонат Європи. Жінки. Другий груповий раунд. Збірна України взяла гору над командою Словенії — 24:22. У цій зустрічі фаворитками вважалися наші суперниці. Після першого тайму вони вели перед — 11:8. Але підопічні Леоніда Ратнера не тільки змогли наздогнати втікачок, а й вирватися вперед.
Найрезультативнішою в українській команді стала Олена Резнір, яка закинула вісім м’ячів. Шість разів влучила Ганна Бурмистрова і п’ять — Олена Радченко.
Наступні суперниці наших спортовок — збірні Росії та Сербії.
Бокс
Зельден (Австрія). Українець Тарас Біденко у вівторок здобув перемогу над румуном Костянтином Онофреї, завоювавши вакантний титул інтерконтинентального чемпіона за версією WBO у суперважкій вазі.
Бій проходив у відкритій боротьбі, в якій Тарас був переконливіший і швидший. У сьомому раунді Біденко провів успішну комбінацію з кількох ударів у корпус і голову суперника. Той опустився на коліно, і секунданти Онофреї викинули білого рушника. Тарас Біденко здобув чотирнадцяту перемогу у професіональній кар’єрі.
Хокей
Нарва (Естонія). Чемпіонат світу серед молоді (U-20). Перший дивізіон. Україна—Польща. 2:2. Україна—Латвія. 1:2.
Баскетбол
Ліга ФІБА-Європа. Група В. Чемпіон України «Азовмаш», якому відступати було вже нікуди, вдома упевнено переграв лідера групи клуб «Страус Іскар Нахарія» (Ізраїль) — 105:77.
Чудово зіграв маріуполець Артур Лонг, який приніс колективу 25 очок. А ще він зробив 16 підбирань і дві передачі.
Після зустрічі тренер «Нахарії» Аві Ашкеназі сказав: «Сьогодні ми зазнали жахливої поразки. Ми побачили зовсім інший «Азовмаш». Якщо він і надалі вдома так гратиме, то не знаю команди, котра могла б його тут переграти».
У групі «В» лідирує «Бешикташ» — 15 очок, далі йдуть «Іскар Нахарія» — 14 , «Дижон» — 13, «Азовмаш» —12, «Іонікос» та «Пепінстер» — по 11.
БК «Київ», який виступає у групі А, вдома переконливо виграв у БК «Работнічки» (Македонія) — 102:73. Найрезультативніший у складі господарів Яннуліс — 16 очок і п’ять підбирань.
Кияни стали одноосібними лідерами — 6 перемог у семи поєдинках. «Фенербахче» і «Хапоель», у яких по матчу в запасі, відстають від наших на три очки.