На останньому засіданні тимчасової спеціальної комісії з розслідування обставин отруєння Віктора Ющенка були присутні лише чотири депутати. Однак, як пояснив її голова Володимир Сівкович, вони мали право голосу практично від усього складу, а отже, засідання легітимне.
— Я не можу заперечувати факт отруєння В. Ющенка, — сказав В. Сівкович, — я не фахівець медицини, а чув лише заяви лікарів, які його лікують, про те, що отруєння було.
Водночас голова комісії виявив неабияку принциповість: комісія має зробити все для доведення цієї справи до завершення, щоб вона не залишилась нерозкритою, як справа Г. Гонгадзе, В. Гетьмана та інших. Вирішено направити запити до Генеральної прокуратури України, австрійської клініки «Рудольфінерхауз» та інших установ щодо оприлюднених нещодавно висновків про отруєння Ющенка діоксином. До того ж комісія співпрацюватиме з Генеральною прокуратурою. Депутати сподіваються, що прокуратура діятиме більш прискіпливо.
Як відомо, Святослав Піскун, який змінив на посаді Генпрокурора Геннадія Васильєва, вже заявив про поновлення кримінальної справи щодо обставин отруєння В. Ющенка, закриту його попередником. Однак В. Сівкович упевнений: справа не в тому, що змінено Генерального прокурора, а в тому, що змінилася соціально-політична ситуація у країні. Тож медична підгрупа комісії, після отримання офіційних документів з австрійської клініки, має детально вивчити всі види отрут, що були застосовані до опозиційного кандидата.
Наступне засідання комісії відбудеться орієнтовно 27-28 грудня.