Кандидат у Президенти Віктор Янукович виступає не за поділ України і федералізацію, а за адміністративно-територіальну реформу, що вестиме до самодостатності регіонів. Про це він заявив під час свого виборчого турне по Кримській автономії. Однак, найголовніше, на його переконання, щоб Україна була єдиною і неподільною.
На мітингах у Севастополі й Сімферополі він подякував прихильникам за підтримку і запевнив, що ніколи не виступав за розв’язання політичного конфлікту силовими методами, а лише «просив навести порядок і дотримуватися Конституції України».
В. Янукович зазначив: жовтогаряча революція, що фінансується Сполученими Штатами Америки, — пряме втручання в суверенітет нашої держави. Він вважає себе не «кандидатом від влади», а в «опозиції до антиконституційного перевороту». Кандидат на найвищу державну посаду розкритикував Президента України, який не виконав свої безпосередні конституційні обов’язки, не захистив Основний Закон і права українського народу.
Так, на переконання Януковича, через ухвалені Верховною Радою зміни до Закону України про вибори Президента три мільйони громадян втратили право голосу. За словами заступника начальника донецького штабу Віктора Януковича Владислава Лук’янова, нині надходять численні звернення від людей, яким складно пересуватися, з проханням сприяти їм прийти на вибори.

Владислав Лук’янов також запропонував бажаючим переказувати матеріальну допомогу на рахунок Партії регіонів: «На третій етап кампанії ніхто не розраховував і нині ресурсів трішки не вистачає. Ми всі працюємо як добровольці».