Унаслідок цілеспрямованої інформаційної блокади кілька регіонів позбавлені права вибору, тому що деякі ЗМІ повідомляли лише одну точку зору — позицію влади та її кандидата. Про це заявив претендент на посаду Президента Віктор Ющенко під час зустрічі з представниками регіональних ЗМІ. Лідер «Нашої України» запевнив: його команда докладе всіх зусиль, щоб журналісти могли максимально ефективно виконувати свої професійні обов’язки.
Перша робоча поїздка Віктора Ющенка у разі перемоги на виборах Президента буде в одну зі східних областей України. «Це буде моя шана цим регіонам та шанс, щоб люди дізналися про мою позицію і зрозуміли, що голос жителів східних регіонів є важливим у новій політиці», — зазначив кандидат. Він наголосив, що про жодні переслідування чи образи мешканців тих чи інших областей не може бути й мови: «Навпаки, я буду говорити про єдність України. Я переконаний: єдине, що нас роз’єднувало донині, — це інформаційна блокада».
Велику увагу під час виборчої кампанії, за словами керівника його штабу Олександра Зінченка, лідер «Нашої України» має намір приділити Харкову. Як ідеться в повідомленні штабу Ющенка, в цьому регіоні зафіксовано низку документальних свідчень про порушення під час виборів. О. Зінченко впевнений, що команда Януковича не зірве вибори 26 грудня, хоча, можливо, і спробує реалізувати декілька сценаріїв.
Коментуючи останні антивладні висловлювання свого опонента, Віктор Ющенко заявив: він не здивований, що той «криє» владу, яка його породила». «Янукович є представником влади, і якщо він в опозиції до цієї ж влади, то це не виглядає послідовним», — зазначив Ющенко і додав: «Янукович уособлює режим Кучми, режим, який закінчується».
А кримський штаб Віктора Ющенка вимагає від уряду автономії припинити втягувати держслужбовців у виборчу кампанію.