Париж. Кажуть, що понеділок та й ще й 13 числа —день нещасливий. Це промовисто спростував знаменитий українець Андрій Шевченко. У день світлого свята Андрія Первозваного нашого форварда названо найкращим футболістом Європи-2004. У столиці Франції він отримав «Золотого м’яча» — приз, який вручає тижневик France Football. У сезоні 2003—2004 років Андрій став найкращим бомбардиром чемпіонату Італії (24 м’ячі).
В опитуванні, в якому беруть участь журналісти з провідних видань континенту, Шевченко набрав 175 очок! Він випередив двох представників іспанської «Барселони» — португальського півоборонця Деку (139) та бразильського форварда Роналдіньо (133).
Шевченко став третім в історії українцем, який отримав «Золотого м’яча». Нагадаємо, що 1975 року таку нагороду заслужив нинішній наставник збірної України Олег Блохін, а 1986-го — ще один київський динамівець Ігор Бєланов.
Шевченко також увійшов до трійки претендентів на «Діамантовий м’яч» — приз, котрий вручає ФІФА найкращому футболісту світу. Церемонія відбудеться 20 грудня. Окрім українця, на титул претендують популярний французький нападник з лондонського «Арсенала» Тьєррі Анрі та добре знайомий нам Роналдіньо.