Невдовзі виповнюється 10 років відтоді, як Україна стала членом Ради Європи. «Це для нас важливий етап, коли ми повинні зробити висновки і намітити плани взаємодії на майбутнє», — сказав Володимир Литвин під час зустрічі з Генеральним секретарем РЄ Террі Девісом. Про це журналістам повідомив прес-секретар глави парламенту Ігор Сторожук.
Голова Верховної Ради підтвердив зацікавлення України в поглибленні співпраці з міжнародними організаціями. «Після президентських виборів актуальною потребою буде обговорити наступні кроки нашої співпраці, зокрема, про постмоніторинговий етап наших взаємин», — зазначив В. Литвин. Водночас він наголосив, що важливо забезпечити проведення голосування 26 грудня вчасно і демократично.
За подіями в Україні спостерігав увесь світ, — зауважив Т. Девіс, — і я хотів би привітати вас з тими кроками, які робив парламент України задля подолання кризи і розвитку демократії. Порушення під час другого туру голосування 21 листопада завдали шкоди іміджу України на міжнародній арені. Тим вагоміші досягнуті нині політичні результати, — переконаний Генеральний секретар Ради Європи. І додав: якщо вибори в Україні завершаться відповідно до демократичних процедур, то Україна відчує підтримку з боку Парламентської асамблеї Ради Європи.