Футбол. Донецький «Шахтар» пішов на тривалі канікули в ранзі зимового чемпіона. Щоправда, київське «Динамо» відстає від лідера лише на очко, і вся боротьба в чемпіонаті ще попереду. Але факт залишається фактом. Тому вболівальників (і не тільки донецьких), либонь, зацікавить розмова тренера «Шахтаря» Мірчі Луческу з журналістами.
— Не приховую своєї радості стосовно нашого лідерства в чемпіонаті. Ми досягли добрих результатів. Хоча й двічі спіткнулися в першому колі. Припущені нами помилки свідчать про те, що команда наша ще не досить зріла. Візьмемо хоча б Лігу чемпіонів. Однак не варто забувати, в якій сильній групі ми грали. І те, що залишили позаду шотландський «Селтик» — клуб із великими традиціями, — певна перемога. Тому я задоволений результатами на проміжному фініші. Тепер маємо вдосталь часу для підготовки. Подивимося, чого нам бракує, як поліпшити гру. Сподіваюся, що і після фінішу чемпіонату ми будемо на тій само позиції, що й сьогодні.
— У грі команди був спад, як його поясните?
— Як на мене, жодного спаду не було. Просто в чемпіонаті України нам майже постійно доводиться виступати проти суперників, котрі те й роблять, що не дають нам грати. Для якісного футболу потрібні адекватні дії обох суперників. Наша команда прогресує. Свідчення цього — поява у складі молодих виконавців, наш переможний матч проти «Барселони».
— У стартовому складі в матчі з «Іллічівцем» не було жодного українця. Прокоментуйте цей факт з огляду перспективи запровадження ліміту на легіонерів.
— Зате у другому таймі на полі з’явилося одразу троє українців. У другому колі українського чемпіонату нас цікавитиме лише результат. Для футболу байдуже, якої національності гравець. Головне, щоб він був справжнім майстром. Приміром, у «Барселоні» чимало молодих футболістів. Але всі вони в команді довгі роки. І вводити в бій молодь дуже непросто. Ми також думаємо над цим. Постійно спостерігаємо за резервом і відбираємо найкращих.
— Як сприйняли інформацію про наміри «Мілана» придбати Анатолія Тимощука?
— Задоволений цим фактом. Він свідчить про те, що «Шахтар» справляє враження в Європі. Додам, що «Ліверпуль» цікавиться нашим Срною. Важливо, щоб такі пропозиції надходили не від якихось там агентів, а від самих клубів. Будемо дивитися. Якщо до великого клубу запрошують гравця з «Шахтаря», то, можливо, й варто його відпустити, заробити гроші і придбати нового хорошого футболіста. З тим, кому відмовили, буде вже важко працювати. Я погоджуся відпустити Тимощука, нехай заплатять 20 мільйонів євро...