Бокс. Лас-Вегас (США). Киянин Віталій Кличко відстояв свій титул чемпіона світу в суперважкій вазі за версією WBC. На рингу казино «Mandalay Bay» український спортовець у середині восьмого раунду нокаутуючим ударом звалив на підлогу британця Денні Вільямса. Починаючи з першого раунду недавній кривдник самого Майка Тайсона — Вільямс — кілька разів побував у нокдауні.
До речі, вже стартовий раунд міг стати для міцного, мов дуб, і витривалого Вільямса останнім у цьому двобої. У результаті серії потужних ударів Віталія (прямі правою в голову та кілька аперкотів лівою) його опонент упав на ринг, підвівся. І лише гонг врятував британця від фіаско в дебюті.
Але Денні, з’ясувалося, хлопець не з простих. На другий раунд він вийшов, мов нічого не сталося в першому, одного разу навіть дістав Віталія лівим джебом.
Та віддамо належне українській «зірці». Кличко чудово підготувався до важкого бою, діяв грамотно, обрав мудру й ефективну тактику. І частував Вільямса потужними ударами, не підпускаючи його близько до себе. Усього Віталій влучив 296 (!) разів.
Переможну крапку наш богатир поставив упевнено і яскраво. У середині восьмого раунду він аперкотом лівою пробив залізне підборіддя Вільямса, а потім двома прямими ударами з лівої та правої руки відправив свого опонента знову на підлогу, причому тіло його суперника аж злетіло в повітря, перед тим як гепнутись на ринг. Навіть після цього Вільямс знову підвівся, але рефері, подивившися в очі британцеві, не вагаючись зупинив бій.
Тепер найзатятіші скептики замовкли і не сумніваються в тому, що Віталій Кличко — справжній чемпіон у найпрестижнішій версії. Попереду ще складніші й важчі поєдинки. Така вже чемпіонська доля. До речі, володар пояса WBA Джон Руїз ще раніше кинув «рукавичку» Кличкові в разі його перемоги над Вільямсом.
За кілька хвилин після тріумфального виступу Кличко-старший так прокоментував подію:
— Звичайно, я тепер дуже щасливий. Адже, гадаю, переконливо підтвердив своє чемпіонство. Перемогу присвятив моєму народові, який сьогодні на нашій Батьківщині бореться за демократичні права, відстоює свободу. Отже, я дотримав слово, дане землякам.
— А що скажете про поєдинок?
— Неабияк здивований, що Вільямс, котрий пропустив стільки потужних ударів, так довго тримався на ногах. У нього дуже міцне підборіддя. Так, я визнаю, що після першого раунду вже відчував втому, але ми з тренером визначили тактику на бій, якої я дотримувався. Готовий був боксувати всі дванадцять раундів.
— З ким ви тепер хотіли б зустрітися в рингу?
— З будь-яким боксером, який має чемпіонський титул за іншою версією.