Переконує читача автор «Записок депутата», невеличкої книжечки у жовто-зеленій обкладинці, що вийшла друком у Дніпропетровському видавництві «Пороги».
З книги ми дізнаємося, що її автор — Юрій Герман — у молодості захоплювався спортом, був членом юнацької збірної України з баскетболу. Однак у професіонали не пішов. Обрав батьківську дорогу — став потомственним залізничником.
Починав з провідника, а закінчив керівником одного з підрозділів Придніпровської залізниці. Тут він впритул зіткнувся з розкраданням коштів та різними зловживаннями. Як це було і чим все закінчилося, читач з інтересом прочитає у «Записках»... Варто лише зауважити, що Юрію Герману — керівникові на залізниці, довелося самому опинитися у слідчому ізоляторі, а згодом відстояти свою честь у суді. Ставиться крапка і в залізничній історії — відомча перевірка виявила, що розкрадання на залізниці лише протягом місяця у 2002 році сягали мільйона гривень.
Нині Юрій Герман повністю присвятив себе громадській діяльності як депутат Кіровської райради у Дніпропетровську.
Його «Записки»... строго документовані, наповнені роздумами мудрої людини з багатим життєвим досвідом про минуле й сучасне, про те, як сьогодні на місцях виконуються закони, про надії на майбутнє.
Автор закінчує свою розповідь глибоким переконанням: «Історія, що сталася зі мною, показала, що правда сильніша від зла, яке б’ється у смертельних конвульсіях, прагнучи забрати в пекло хоч кого-небудь, хто не скоряється йому. Повірте, добрих, порядних і терпеливих людей більше, ніж перевертнів».
Повіримо...