Керівники 17 областей на засіданні координаційної ради Міжрегіонального союзу органів місцевого самоврядування вирішили зупинити підготовку до місцевих референдумів із питань адміністративно-територіального устрою держави та системи місцевого самоврядування. Таке рішення учасники засідання пояснили тим, що Верховна Рада прийняла зміни до Конституції, а наступним етапом конституційної реформи має стати розширення повноважень органів місцевого самоврядування. 
Обласного консультативного референдуму, на який виносилося питання надання Донеччині статусу самостійного суб’єкта у складі федерації і який призначено на 9 січня наступного року, не буде, відзначив на прес-конференції голова обласної ради Борис Колесников.
На відміну від аналогічних засідань у Сєверодонецьку та Харкові, цього разу в залі не було передвиборної символіки жодного із кандидатів у Президенти. Члени координаційної ради прийняли також заяву, в якій відкинули звинувачення в сепаратизмі і радикальних діях.
Наступне засідання координаційної ради її керівник голова Харківської обласної держадміністрації Євген Кушнарьов запропонував провести у Львові й обговорити питання економічної самодостатності регіонів.