Сьогодні про Україну знають у всіх куточках планети... Такого в країні не було років сто, сказав на позавчорашній прес-конференції у Відні кандидат у Президенти Віктор Ющенко. Нинішні події в Україні за своїм значенням, як йдеться у повідомлені його прес-служби, кандидат на найвищу державну посаду порівняв з розвалом СРСР та падінням Берлінської стіни. «Режим, що панував останні 14 років в Україні, доживає свої останні дні», — зазначив лідер «Нашої України».
Він подякував журналістам, які висвітлювали події в Україні. А також усім, хто був активним учасником подій останніх тижнів, зокрема, студентам які оголосили загальнонаціональний страйк. «Я дякую всім, хто захищав не Ющенка, а свій вибір», — сказав кандидат у Президенти. — Ми зуміли мобілізувати українське суспільство для досягнення спільної мети. Тому сьогодні ми бачимо не електорат, а громадян, які здатні захистити свої права».
Віктор Ющенко ще раз висловив переконня у своїй перемозі на президентських виборах.
А його команда має намір звернути особливу увагу на формування територіальних та дільничних виборчих комісій у південно-східних областях України, де під час другого туру виборів відбулися найбільші фальсифікації. Про це повідомила співголова коаліції «Сила народу» Юлія Тимошенко.
«Прийняття змін до закону про вибори Президента дало право формувати ТВК та ДВК. Ми специфічно їх сформуємо у найбільш ризикованих щодо фальсифікацій областях — Донецькій, Дніпропетровській, Луганській Харківській, Миколаївській», — зазначила вона.
Водночас Юлія Тимошенко наголосила: «Якщо фальсифікації вийдуть за межі здорового глузду, ми звертатимемося до українського народу і його реакція буде гарячішою, жовтогарячою!»