Канада направляє 500 чоловік для спостереження за повторним голосуванням на президентських виборах в Україні 26 грудня. Про це повідомив на зустрічі з Головою Верховної Ради України Володимиром Литвином заступник міністра закордонних справ Канади, директор департаменту політики з питань «великої вісімки» Джим Райт. Як повідомив прес-секретар глави парламенту Ігор Сторожук, на зустрічі Володимир Литвин зазначив, що під час президентських перегонів Україна відчувала постійну підтримку і зацікавленість Канади, яка намагалася допомагати, не вказуючи, що саме треба робити. Володимир Литвин привітав присутність міжнародних спостерігачів, і зокрема, канадських, на президентських виборах в Україні. «Нам необхідно закріпити ті демократичні досягнення, які було здобуто останнім часом», — сказав Голова ВР.
Співрозмовники також обговорили роль Верховної Ради у подоланні політичної кризи після другого туру президентських перегонів. Останні рішення українського парламенту, зокрема і ухвалення змін до Конституції, Володимир Литвин назвав такими, що «зберегли країну, заспокоїли суспільство, створили передумови для забезпечення еволюційного демократичного розвитку України».
Д. Райт високо оцінив роль українського парламенту, зокрема Голови Верховної Ради, у процесі врегулювання політичної кризи, особливо підкресливши важливість розв’язання проблем без застосування сили. Джим Райт наголосив на зацікавленості Канади в подальшому розвитку україно-канадських відносин, чому має сприяти і офіційний візит Голови Верховної Ради Володимира Литвина до Канади, який має відбутися найближчим часом.