Голова Національної спілки журналістів Ігор ЛубЧенко поширив звернення до депутатів усіх рівнів, де наголосив, зокрема: «Ще не закінчилися вибори президента України, а вже почалося «полювання на відьом»: на сесіях рад деякі запопадливі депутати закликають покарати, аж до звільнення з посад, керівників засобів масової інформації, які підтримували не того, як вони вважають, кандидата на посаду глави держави.
Не таємниця, що у різних регіонах держави кандидати в президенти мали різні можливості доступу до засобів масової інформації. Але це — проблема передусім влади, а не керівників ЗМІ, які виявилися заручниками у нинішній суспільній ситуації.
Обидві гілки влади — і представницька, і виконавча — співзасновники ЗМІ мають розібратися між собою і притягти до суворої відповідальності тих, хто тиснув на редакторів газет і директорів теле- та радіопрограм, щоб вони підтримували того чи того кандидата і не допускали на сторінки видань і в ефір їхніх конкурентів.
Закликаю вас, шановні депутати всіх рівнів, не допустити переслідування майстрів пера і мікрофона, не розтоптати ті паростки свободи слова, які пробиваються між камінням владного свавілля і тиску».