16 грудня уряд представить парламенту проект державного бюджету на 2005 рік. Про це повідомив Голова Верховної Ради Володимир Литвин на вчорашній прес-конференції. А напередодні у ВР планується засідання економічного блоку уряду спільно з бюджетним парламентським комітетом, після чого має відбутися погоджувальна рада керівників фракцій і груп. «Добре, якби ми вийшли на взаємоприйнятне рішення, яке влаштовувало б не окремі політичні сили, а всю країну», — зазначив В. Литвин. Глава парламенту переконаний: нині потрібен бюджет хоча б для того, щоб мати можливість профінансувати соціальні виплати. А його прийняття до Нового року, за словами глави парламенту, розв’яже руки новим Президенту і уряду. І потім вони зможуть вдосконалювати бюджет, вносячи до нього відповідні зміни.
У четвер парламент має затвердити Володимира Стельмаха на посаді Голови Нацбанку. Його кандидатура не отримала жодних застережень від голів фракцій, груп та комітетів, зауважив глава парламенту. І тому, ймовірно, що за нього Верховна Рада проголосує конституційною більшістю. До того ж, додав Володимир Литвин, «політично незаангажований» Стельмах —фахівець у банківській справі.
Голова ВР також спрогнозував, що після президентських виборів ситуація в регіонах увійде в нормальне русло. Нині регіони, в яких лунали заклики до створення автономії, відмовилися від своїх попередніх рішень і заяв. Щодо отруєння Віктора Ющенка, то глава парламенту впевнений, що це рівень політичної боротьби за владу. Проте «своє остаточне слово мають сказати компетентні люди».
В. Литвин хотів би, щоб результати президентських виборів встановили швидко і була можливість провести інавгурацію Президента в цьому році.