До кінця року Верховна Рада працюватиме у пленарному режимі. З такою пропозицією на вчорашній погоджувальній раді голів депутатських фракцій, груп і комітетів виступив Голова Верховної Ради Володимир Литвин. Протягом січня депутати працюватимуть у комітетах та округах. Пленарні засідання відновляться у лютому. Необхідність такого графіка роботи насамперед пов’язана із нагальною потребою прийняти бюджет на наступний рік. За словами В. Литвина, потрібно якомога швидше прийняти головний фінансовий документ, щоб не поставити під загрозу соціальні виплати.
Однак не всі парламентарії дотримуються такої думки. Нині, за словами Віктора Пинзеника («Наша Україна»), головне — прийняти рішення, яке забезпечить початок бюджетного фінансування, а це не обов’язково означає затвердити бюджет в цілому.
Розгляд законопроекту про державний бюджет на 2005 рік заплановано на наступний тиждень. Однак, ймовірно, що його розглянуть вже цього пленарного тижня. Водночас Володимир Литвин повідомив, що в парламенті зареєстровано подання Президента України про надання згоди на звільнення з посади Голови Нацбанку Сергія Тігіпка та призначення на цю посаду Володимира Стельмаха.
Загалом же на розгляд парламенту винесено 69 питань, а це — понад 80 законопроектів. Тож уже сьогодні народні обранці приймуть рішення стосовно законопроекту про внесення змін до Державного бюджету на 2004 рік про фінансування виборів Президента під час повторного голосування 26 грудня. 
Проект закону України про затвердження прожиткового мінімуму на 2005 рік з пропозиціями Президента та проект закону про внесення змін до закону про державне оборонне замовлення парламентарії обговорюватимуть у четвер.
А на п’ятницю заплановано розгляд проектів законів про забезпечення рівності прав жінок та чоловіків, етику професійної діяльності судді, а також змін до Кримінального кодексу щодо захисту малолітніх від насильства.