Одеса. Наметове містечко прихильників кандидата в президенти Віктора Ющенка, котре з 23 листопада було розгорнуте на площі перед будинком облдержадміністрації, припинило свою діяльність. Спочатку обласний штаб «помаранчевих» вирішив перенести його в більш людне місце — на Соборну площу. Та після переговорів з прихильниками Віктора Януковича, які погодилися згорнути своє наметове містечко на Думській площі навпроти міськради, це рішення переглянуто. Відтепер в Одесі не буде наметів жодної зі сторін.
Георгій ВОРОТНЮК.
Львів. Обласне управління у справах захисту прав споживачів підтримало народне волевиявлення і оприлюднило звернення до підприємців і виробників: «Розуміючи політичну ситуацію, просимо не зупиняти діяльність своїх виробництв, безперебійно людей забезпечувати роботою, ринок — товарами, бюджет — коштами. Закликаємо всіх працювати із подвоєною енергією на благо нашого народу».
Оксана ТЕЛЕНЧІ.
Київ.
На позачерговій сесії Київської обласної ради її голова Микола Приймаченко подав заяву про дострокове складення своїх повноважень. І запропонував обрати головою обласної ради Анатолія Засуху. З 56 присутніх на сесії депутатів за цю пропозицію проголосували 42. Отже, Анатолій Засуха, нинішній голова облдержадміністрації, став і головою обласної ради. Першим заступником голови облради обрано М. Приймаченка. Утім, у статті 120 Конституції України сказано: «Члени Кабінету Міністрів України, керівники центральних та місцевих органів виконавчої влади не мають права суміщати свою службову діяльність з іншою роботою, крім викладацької, наукової та творчої у позаробочий час, входити до складу керівного органу чи наглядової ради підприємства, що має на меті одержання прибутку».
Яків ГАЛЬЧЕНКО.
Луганськ. Тут створюються міські та районні комітети із захисту Конституції, прав людини та єдності України. Нині працює вже понад двадцять таких організацій. На думку голови Луганської облдержадміністрації Олександра Єфремова, в регіоні склалася ідеальна система взаємовідносин влади і населення. Вважається, що ця громадсько-політична структура зможе кваліфіковано й системно захищати конституційні права і свободи мешканців регіону.
Алла АНТИПОВА.