У столицях країн Балтії з успіхом відбулися концерти Руслани та її гурту. На суд прибалтійців переможниця «Євробачення» представила свою нову програму. Концерти загальноєвропейської улюблениці проходили в найпрестижніших залах Литви і Латвії. А в Естонії Руслана виступила на сцені «Саку-Арене», де три роки тому відбувся конкурс «Євробачення».
У Литві українську зірку прийняв глава держави Валдас Адамкус. Литовські консерватори на чолі з євродепутатом Вітаутасом Ландсбергісом обговорювали з артистами як наблизити Україну до Європи. В Естонії Руслану Лижичко прийняв мер столиці, а в Ризі посол України Мирон Янків від імені української діаспори вручив артистці кошик жовто-синіх квітів.
Виступи Руслани розпочиналися зі слів привітання місцевими мовами і заявою російською: «Мы сегодня празднуем победу! Ведь результаты второго тура выборов президента отменены!» Багатонаціональні зали відповідали овацією.
Олександр Ксенофонтов, продюсер і чоловік Руслани, сказав кореспонденту «ГУ»:
— Дуже важливо, щоб українці не замикалися в тім менталітеті, що нам нав’язують! Ми справжні європейці в прямому значенні цього слова. Ми дуже талановитий народ і в травні наступного року, коли в Києві відбуватиметься ювілейний конкурс «Євробачення», світ ще раз переконається в цьому!
Рига.