Конституційний Суд визнав неконституційними окремі положення Закону України «Про Державний бюджет України на 2004 рік», зокрема про зменшення розміру виплати щорічної разової допомоги відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». 
Також це стосується положення держбюджету, за яким пільги, компенсації і гарантії, на які мають право певні працівники бюджетних установ (знижка плати за користування житлом, паливом, телефоном та плати за комунальні послуги, безоплатний проїзд тощо), мали надавати, якщо грошові доходи цих працівників менші від величини прожиткового мінімуму, встановленої для працездатних осіб. Розмір наданих пільг у грошовому еквіваленті разом з грошовими доходами не повинен був перевищувати прожитковий мінімум. А також положення «витрати на безоплатне або пільгове матеріальне і побутове забезпечення, на яке мають право окремі категорії працівників, здійснюються за рахунок і в межах бюджетних асигнувань на утримання цих бюджетних установ».
КС також розпочав розгляд справи про відповідність Конституції положення Кодексу торговельного мореплавства України, за яким морський порт є державним підприємством.