Так вважає народний депутат Володимир Мовчан
Володимир Мовчан, обраний народним депутатом по 31-му виборчому округу, знайшов спосіб працювати і в парламенті, і в окрузі з максимальною віддачею. На рахунку Володимира Петровича, окрім «гучного» закону про приватизацію «Укррудпрому», — ціла низка законопроектів.
Один лише перелік не може не викликати поваги, адже депутат Мовчан «парламентським зубром» не є, вибори-2002 були для нього перші. Здається, депутат повинен максимум часу проводити в парламенті. Але Володимир Мовчан днює і ночує, образно кажучи, в окрузі. У чому секрет такої працездатності? Відповідь, напевно, здивує багатьох: народний депутат України «переклав» частину роботи на... виборців. Володимир Петрович пояснює суть свого методу так:
— У Верховній Раді, скажімо, розглядається законопроект про охорону здоров’я. Усю потрібну документацію я і мої помічники роздаємо місцевим фахівцям — керівникам медзакладів, які обговорюють із колективом проблеми, порушені в законі. І залучати «пересічних громадян» до законотворчості потрібно на підготовчому етапі, а не після того, як закон набув чинності й почали виявлятися недоробки.
Питанням медичного забезпечення населення Володимир Мовчан приділяв особливу увагу ще коли був директором Центрального гірничо-збагачувального комбінату. Один із перших у регіоні він запровадив на підприємстві систему страхової медицини. Це було наприкінці 90-х.
Після обрання Володимир Мовчан одразу зрозумів, що сподіватися тільки на бюджет означає залишити проблему нерозв’язаною. Проаналізувавши звернення криворізьких лікувальних закладів до міськвиконкому, Володимир Мовчан почав діяти.
З його допомогою виділено кошти на реконструкцію криворізького дитячого пульмонологічного санаторію, придбано устаткування для молочної кухні дитячої поліклініки №3, виділено кошти на реконструкцію опікового центру лікарні, на будівництво корпусу філії дитячої лікарні №2. Роботи на двох останніх об’єктах, до слова, завершено.
Останній проект Володимира Мовчана у сфері охорони здоров’я — будівництво пологового будинку при лікарні №6. Аналогів цьому пологовому будинку в місті, та, мабуть, і в регіоні, немає.
Газифікація селища Олександрівка, комп’ютеризація класів у школах, заснування іменних стипендій, міські дитячі чемпіонати з футболу, плавання, пауерліфтингу та молодіжні музичні фестивалі, студентські конференції і семінари — це не повний перелік добрих справ шановного депутата.
Кривий Ріг.