Професіональний футбол Новій Каховці вже не по кишені.

Не відбувся черговий матч чемпіонату України з футболу між командами Другої ліги «Тернопіль» та «Енергія». Зустріч мала пройти в Тернополі, але команда «Енергії» не змогла туди дістатися з рідної Нової Каховки через відсутність коштів та транспорту.
Спортклуб «Енергія» у розпал кризи покинув президент і основний спонсор — місцевий бізнесмен Сергій Нестеренко. Тож досі клуб «тримався на плаву» переважно за рахунок бюджетних асигнувань. Але тепер і вони закінчилися.
«Транспорт для виїздів на матчі, готелі для проживання футболістів тощо донедавна оплачувалися з муніципальної казни, і це коштувало громаді 1,8 — 1,9 мільйона гривень щороку. Та останніми місяцями платежі для клубу постійно затримувало Держказначейство, а тепер у зв’язку з державною політикою бюджетної економії таке спонсорство взагалі стає неможливим. А оскільки допомоги від приватних осіб надходить менше, фінансове становище клубу дедалі ускладнюється — зарплату гравцям також платити нічим. І я не виключаю, що з другого півріччя «Енергія» не зможе брати участь у першості України», — повідомив почесний президент клубу, міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко.
 
Херсонська область.