Третій тиждень Грузія пофарбована в помаранчеві кольори. Грузинські парламентарії ходять на засідання парламенту з жовтогарячими хустками в нагрудних кишенях. А у випусках новин провідних телеканалів Грузії українська мова звучить мало не частіше, ніж грузинська.
За підрахунками експертів, повідомлення про ситуацію в Україні щодня займають не менш як третину ефірного часу випусків новин та шоу. Дві знімальні групи телекомпанії «Руставі-2», котра відіграла провідну роль у поваленні Едуарда Шеварднадзе, працюють у Києві разом з колегами із популярних сьогодні компаній «Мзе» та «Імеді». Втім, грузинські телеглядачі можуть спостерігати за подіями в прямому ефірі: кабельне телебачення транслює українські «1+1» та «5-й канал».
Така увага не дивує — за даними місцевої соціологічної групи «Горбі», що входить в Інститут Геллапа, образ саме України викликає у 76 відсотків громадян Грузії позитивні емоції, залишивши далеко позаду уявлення простих грузинів про Німеччину, Азербайджан, США, Росію, Вірменію, Туреччину та Іран. Як вважають фахівці, коли б опитування проводили сьогодні, то кількість грузинів, які підтримують Україну, безперечно була б ще більша.
У Грузії пишаються тим, що в мітингах на майдані Незалежності у Києві можна побачити грузинські державні прапори. Що там виступали грузинські рок-групи. Що президент Михайло Саакашвілі в день покровителя Грузії Святого Георгія, під час освячення найбільшого в країні православного собору Святої Трійці, звернувся до українців з побажанням волі та щастя їхньою рідною мовою.
Утім, грузини не були б грузинами, коли не постаралися б додати своїй оцінці будь-якої ситуації властивої їм театралізованості. Днями перед посольством України в Тбілісі відбувся концерт на підтримку української опозиції. Організатором концерту, в якому взяли участь майже 40 відомих грузинських рок-музикантів, став промоутер Ваніко Тархнішвілі. Паралельно для двохсот учасників акції велася пряма трансляція з мітингу в Києві. Водночас ті люди, які зібралися на центральному майдані Києва, могли спостерігати за акцією в Тбілісі.