На вчорашній ранковій погоджувальній раді за участю лідерів депутатських фракцій і груп та Голови Верховної Ради Володимира Литвина депутати не досягли остаточного компромісу. Головним каменем спотикання залишаються вимоги «Нашої України» щодо відставки уряду. Президент України Леонід Кучма не погоджується відправити у відставку чинного прем’єра, оскільки Віктор Янукович нині перебуває у відпустці.
Підбиваючи підсумки ранкової погоджувальної ради, Володимир Литвин сказав, що нині є три варіанти розвитку подій. Або, як того вимагає опозиція, спочатку — відставка уряду, а потім — пакетне голосування за зміни до Конституції та виборчого закону. Або Президент видасть указ, де йтиметься, що після відпустки Прем’єр-міністр Віктор Янукович піде у відставку, а нині виконувачем обов’язків прем’єра буде призначено Першого віце-прем’єр-міністра Миколу Азарова. Або ж парламент спробує проголосувати у сесійній залі окремо кожен із законопроектів, які пропоновано включити до пакета: остаточне схвалення законопроекту про внесення змін до Конституції (номер 4180), попереднє схвалення змін до Основного Закону щодо вдосконалення системи місцевого самоврядування (номер 3207-1), зміни до виборчого закону та законопроект про особливості застосування виборчого закону під час повторного голосування 26 грудня.
Лідери всіх депутатських фракцій і груп (окрім БЮТ), а також глава парламенту Володимир Литвин поїхали на зустріч із Президентом України Леонідом Кучмою.