Футбол. Чемпіонат країни. Вища ліга. 15-й тур.

«Кривбас» — «Динамо». 0:2. 12 000 глядачів. Голи: Гавранчич, 6, Гусєв, 30.
«Металург» Зп — «Ворскла-Нафтогаз». 1:0. 4 000. Демченко, 88, з пенальті. Вилучення: полтавця Стояна, 51 (два попередження).
«Арсенал» — «Металург» Д. 2:1. 1 000. Буневчевич, 30, Ковальчик, 68 — Чечер, 38. Вилучення: донеччан Вірта, 23 (фол останньої надії) і Чечера, 77 (два попередження).
«Оболонь» — «Дніпро». 0:1. 5 000. Кравченко, 67. Вилучення: дніпропетровця Андрієнка, 72 (два попередження).
«Металіст» — «Чорноморець». 0:1. 10 000. Косирін, 90+2.
«Закарпаття» — «Волинь». 2:2. 4 250. Шеволюхін, 23, Савинов, 80 — Ряхін, 61, Сачко, 75.
«Борисфен» — «Таврія». 0:1. 800. Годой, 66.
Матч «Шахтар» — «Іллічівець» відбудеться 10 грудня.
Сталося так, що останніми днями дуже багато роботи мала ПФЛ. Спочатку на своєму екстреному засіданні вона зарахувала ФК «Закарпаття» (Ужгород) технічну поразку за неявку до Сімферополя на матчі 14-го туру чемпіонату країни проти «Таврії».
Нагадаємо, що зустріч кримчан та закарпатців мала відбутися позаминулої неділі. Однак тоді на прохання ужгородської команди її було перенесено на 11 грудня. Керівництво «Закарпаття» пояснило, що, мовляв, вони не змогли вилетіти на матч, бо підтримували на виборах президента України одного з кандидатів. Через це місцева влада їм перешкоджала у відльоті... Утім, «Таврія» не погодилася з таким рішенням ПФЛ і подала скарги до КДК ФФУ.
Щоправда, ситуація вирішилася сама собою. На телеканалі «1+1» виступив перший віце-президент ФК «Закарпаття» Щербей (президент «Закарпаття» Паульо перебуває під слідством) і сказав, що його команда не змогла вилетіти до Криму через незадовільний психологічний стан гравців. А транспортних перешкод для прибуття до Сімферополя вони не мали жодних.... Саме ці слова пана Щербея і стали приводом для згаданого термінового зібрання, на якому й було ухвалено суворе рішення про зарахування технічної поразки «Закарпаттю».
Окрім того, цей клуб оштрафовано на 10 тисяч умовних одиниць у гривневому еквіваленті. І ще він мусить відшкодувати фактичні витрати ФК «Таврії», пов’язані з організацією матчів 14-го туру дублерів та основних складів. Це десь 10—14 тисяч гривень. Зазначимо, що таке рішення бюро ПФЛ має затвердити ще й контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ.
Затим у полі зору ПФЛ опинилося київське «Динамо», яке через погодні умови не змогло вчасно прибути до Кривого Рогу. Але чемпіон мав вагомі аргументи для перенесення його поєдинку з «Кривбасом». І наступного дня він відбувся. Перевага динамівців була надто помітною. Уже в першій частині зустрічі гості забили два м’ячі, котрі принесли їм чергову перемогу і перший рядок у турнірній таблиці.
Узагалі тур відзначався неабияким напруженням. Свідчення цього — чотири червоні картки і безліч жовтих. У більшості матчів боротьба тривала до останніх секунд. Скажімо, в Харкові одесити вирвали перемогу завдяки удару свого знаного бомбардира Косиріна на другій доданій до основного часу хвилині.
Реалізований на останніх хвилинах поєдинку пенальті зробив переможцями запоріжців. Нічию під завісу зустрічі вибороли закарпатці.