***

«Особисто я категорично проти змін в територіальному устрої держави, і депутати Херсонської міськради не розглядатимуть питання про це», — зазначив міський голова Херсона Володимир Сальдо. Найважливіше питання — це забезпечення життєдіяльності обласного центру, зокрема спад платежів за енергоносії, комунальні послуги. Як стабільну міський голова оцінює роботу підприємств міста. Деякі ускладнення спостерігаються там, де є міжнародна співпраця — партнери дещо утримуються в здійсненні розрахунків, на що впливає загальна політична ситуація в державі, — зазначає Володимир Сальдо.
Алла БРУСИЛОВА.
***
У наметовому містечку руху громадянської непокори, що на центральному майдані Черкас, виходить щоденний «вісник помаранчевої революції». Наклад друкованого двокольорового видання — 500 примірників. Головні теми журналістських репортажів та авторських виступів — швидкоплинні події в області і країні та їх оцінка.
Лідія ТИТАРЕНКО.
***
Ущерть наповнений плодоовочевими консервами на суму понад 25 тисяч гривень КамАЗ відправила з Кам’янця-Подільського учасникам акції на майдані Незалежності всесвітньо відома фірма «Адамс». Керує підприємством депутат Хмельницької обласної ради, чеченець за національністю Адам Яхієв, який сказав: «Вистачає крові і болю моєї рідної Чечні. Ми всі — як один — люди різних національностей, котрі живуть в Україні, обігріті її теплом та добром, мусимо стати на захист нашої Вітчизни. Не дамо нікому її шматувати і нищити. Я живу тут змолоду і ніколи не зустрічав жодних сутичок населення Сходу із західняками чи Півднем. Ми — великий народ, закликаю колег-підприємців докласти всіх зусиль для збереження стабільного економічного розвитку Української держави».
Віра ШПИЛЬОВА.
***
Житомирська облрада прийняла на сесії звернення, в якому, зокрема, сказано: «Глибоко усвідомлюючи наслідки, до яких можуть призвести сепаратистські дії, депутати обласної ради звертаються до вас, шановні земляки, до вас, люди славного Донбасу, Слобожанщини і Таврії, до всього українського народу зі зверненням не допустити порушення цілісності нашої країни, в жодному разі не ділити її на Схід і Захід». У зверненні зазначено: «Ті, хто сьогодні розпалює ворожнечу, пропагує сепаратистські настрої серед людей, мають відповідати перед Законом».
Олексій КАВУН.
***
На майдані в Івано-Франківську з’явилося студентське наметове містечко з 25 палаток, що символізують єдність усіх областей України. Акцію спрямовано проти сепаратистських настроїв керівників східних регіонів. Наметове містечко стоятиме до 9 січня наступного року, бо саме цього дня сесія Донецької облради вирішила провести референдум про надання області статусу самостійного суб’єкта федерації в рамках України. Прикарпатська молодь такі дії осуджує.
Дарина НАЗАРЧУК.
***
Сесія Сумської міськради відправила у відставку секретаря Сумського міськвиконкому Олександра Атамана «у зв’язку з незадовільним виконанням обов’язків секретаря міськради».
Долю міського голови Володимира Омельченка має бути вирішено на загальноміському референдумі, призначеному міськими депутатами на 16 січня наступного року. За відставку міського голови уже зібрано підписи більш як 15 тисяч сумчан.
Владислав ЖМУРКОВ.