У переговорному процесі між лідерами парламентських фракцій і груп позитивних зрушень поки що не відчувається. Опозиція висуває нові вимоги.
Віктор Пинзеник від фракції «Наша Україна» запропонував розглянути питання відставки Генпрокурора Геннадія Васильєва, голів Донецької, Луганської, Харківської, Сумської та Закарпатської держадміністрацій, а також звільнення міністра внутрішніх справ Миколи Білоконя. Однак погодився, що ці питання можна розглянути після голосування по пакету домовленостей, до якого, зокрема, входять зміни до закону про вибори Президента, конституційна реформа, ротація членів ЦВК та відставка уряду. 
Народні депутати внесли пропозиції стосовно нового складу Центральної виборчої комісії, які на 80% збігаються з діючим складом ЦВК, повідомив на вчорашній погоджувальній раді Голова ВР Володимир Литвин. Але, резюмував глава парламенту, навіщо висловлювалася недовіра ЦВК?
Деякі позафракційні депутати (від їх імені виступав Олександр Волков), не погоджуються з положеннями законопроекту 4180 щодо імперативного мандата: вони пропонують залишити норму позбавлення депутатського мандата за перехід з фракції у фракцію, але вимагають можливості виходу депутата з фракції.
Проте під час засідання погоджувальної ради депутати не змогли дійти згоди. Зокрема через те, що неузгодженою залишається черговість голосування із законопроектів. Соціалісти, комуністи та фракції більшості наголошують: політреформу треба розглядати першою або ж у пакеті зі змінам до закону про вибори. Олександр Турчинов, оприлюднюючи думку фракції БЮТ, зазначив: головне питання — чесні та прозорі вибори, і додав, що за політреформу, яка обмежує повноваження Президента, вони не голосуватимуть.
Гостра суперечка також точилася навколо термінів впровадження змін до Конституції. Фракція «Наша Україна» пропонувала вводити їх в дію з січня 2006 року або у вересні 2005-го, але за умови дострокових парламентських виборів. Їх опоненти наголошували, що в такому разі політичну реформу взагалі ніхто не підтримає. На пропозицію впроваджувати зміни з 2006 року Володимир Литвин зауважив: «Тоді парламент опікуватиметься виборами і не зможе стовідсотково виконувати повноваження, покладені на нього новою Конституцією».
Після погоджувальної ради Леонід Кравчук (фракція СДПУ(о) запропонував Олександру Морозу новий варіант голосування — першим вирішується питання ротації членів ЦВК, потім — доля політреформи. Якщо її не підтримують, не голосуватимуться й інші документи. Нову погоджувальну раду запланували на 17-ту годину. В разі досягнення домовленості між головами фракцій та груп у вівторок відбудеться пленарне засідання.