Для врегулювання суспільно-політичної ситуації в Україні Верховна Рада має першочергово розглянути зміни до Основного Закону. Про це йдеться у рішенні Національної ради з узгодження діяльності загальнодержавних і регіональних органів і місцевого самоврядування, яке підписав Президент Леонід Кучма. Невідкладних заходів для стабільного функціонування об’єктів промисловості, транспорту, закладів освіти, охорони здоров’я тощо пропонують вжити і Кабінетові Міністрів.
Нацрада наголошує, що «штучне загострення ситуації та провокування громадянського протистояння» вимагають від органів державної влади та органів місцевого самоврядування рішучих дій, але відповідно до Конституції та законів. У такому само правовому руслі мають вирішуватися всі проблеми в державі, зокрема і встановлення результатів виборів.
Водночас керівники місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування мають «широко роз’яснювати можливі негативні наслідки» загострення ситуації для перспектив демократичного розвитку України.
Консультативно-дорадчий орган при Президенті України закликає ЗМІ об’єктивно висвітлювати події в державі й не поширювати провокаційні матеріали, а молодь — не піддаватися на провокації, заклики до мітингів, страйків і непокори.
Керівники конституційних органів запевнили, що зроблять усе необхідне для утвердження демократії, збереження миру і стабільності в Україні.