Фракція партії «Єдина Україна» рішуче відкидає будь-які спроби силового розв’язання політичної кризи, що охопила суспільство. Ми засуджуємо рішення окремих органів місцевого самоврядування та державної виконавчої влади, які порушують суверенітет і територіальну цілісність держави. Розцінюємо їх як пряму загрозу конституційному ладу, демократії та національній безпеці. Такі дії спрямовані на порушення Конституції України, стаття друга якої визначає: територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною.
Наголошуємо, що будь-який радикалізм, екстремізм або сепаратизм ведуть Україну до прірви. Єдність України не може бути ставкою у політичному протистоянні.
В ім’я незалежності та єдності Української держави політики різних поглядів, якщо вони свято сповідують законність, якщо хочуть добра нашому народу, якщо прагнуть національної злагоди, мусять беззаперечно об’єднатися навколо Конституції України.
Ми зобов’язані знайти політичні рішення в межах чинної Конституції, забезпечити вільне волевиявлення українського народу, суверенітет та територіальну цілісність нашої держави.
Інакше будемо прокляті нащадками.
Богдан ГУБСЬКИЙ, лідер фракції.