Дочірня компанія «Газ України», що входить до складу НАК «Нафтогаз України», не затверджуватиме ліміти на першу декаду грудня на постачання природного газу підприємствам теплокомуненерго (ТКЕ), які збільшуватимуть заборгованість за газ. Як повідомляє прес-служба ДК «Газ України», рівень розрахунків підприємств ТКЕ (без врахування заборгованості підприємств, які уклали договори з ДП «Газ-тепло») в листопаді зменшився до 43 % порівняно зі 100 % у жовтні. Найгірші рівень оплати та вчасність розрахунків зафіксовано в Миколаївській (22 %), Кіровоградській (24 %), Донецькій і Запорізькій (по 28 %), Луганській (30 %), Вінницькій (31 %), Львівській (36 %), Одеській і Івано-Франківській (по 37 %), Дніпропетровській і Сумській (по 38 %) областях, у Севастополі рівень оплати становить лише 28 % вартості природного газу.

Різке погіршення рівня розрахунків за природний газ підприємствами ТКЕ призвело до зменшення загальних розрахунків за спожите паливо до
78 % за підсумками 11 місяців 2004 року. Це при тому, що на початок опалювального сезону (15 жовтня) рівень розрахунків з початку року становив
84 %. Серед найбільших боржників — ВАТ «Миколаївська ТЕЦ» (борг за 2004 рік — 1 млн. грн.), «Кіровоградтеплоенерго» (3,99 млн. грн.), концерн «Міські теплові мережі», Запоріжжя (9,6 млн. грн.), «Донецьктеплокомуненерго» (22,2 млн. грн.), КП «Сєверодонецьктеплокомуненерго» (3,5 млн. грн.), «Вінницятеплокомуненерго» (3,8 млн. грн.), «Львівтеплоенерго» (8,8 млн. грн.), ВАТ «Одесагаз» (12,8 млн. грн.), «Івано-Франківськтеплокомуненерго» (4,7 млн. грн.), «Дніпропетровські міські теплові мережі» (16,4 млн. грн.), ВАТ «Сумигаз» (12 млн. грн.), «Севтеплоенерго», Севастополь (3,2 млн. грн.).
Компанія заявляє, що вживатиме жорстких заходів для нормалізації розрахунків з місцевими підприємствами ТКЕ. З огляду на негативну динаміку розрахунків окремих підприємств ТКЕ, «Газ України» затверджуватиме ліміти газопостачання відповідно до рівня оплати природного газу. У разі погіршення розрахунків за газ постачання палива підприємствам теплокомуненерго припинятимуть.