Кілька стратегічних напрямів у невідкладному взятті влади опозицією оприлюднила на прес-конференції Юлія Тимошенко. Коаліція «Сила народу» прискореними темпами формує нову парламентську більшість і запевняє, що «фактично сьогодні (тобто у четвер. — А. Б.) її риси окреслені».
Ю. Тимошенко заявляє, що знає про прагнення влади звести справу до нових виборів за участю нового кандидата від влади (Л. Кучма, сказала вона, «як завжди, пообіцяв усім, але на умі тримає власну кандидатуру»). Однак, за словами української Жанни Д’Арк, «Сила народу» стоятиме на тому, що «будь-які вибори, які відбудуться в країні (замість голосування 21 листопада) — будуть за участю Ющенка. Інакше політична криза досягне апогею, і події розгортатимуться іншим чином».
Представникам численних ЗМІ, зокрема й закордонних, на прес-конференції дали чітко зрозуміти: опозиція чекає вердикту Верховного Суду про фальсифікацію виборів. Недарма Ю. Тимошенко наголосила, що «головний момент — це рішення Верховного Суду». А далі, начебто, своє слово має сказати нова парламентська більшість, готова для ухвалення змін до закону про вибори, які дають змогу провести переголосування. «Якщо суд не дасть відповіді, що вибори сфальсифіковано —  гадаю, народ це дуже погано сприйме, і дії народу буде важко контролювати». На її переконання, в такому разі зупинити людей з майдану не вдасться жодному політику, в тому числі самому В. Ющенку.
Без «виконання всіх вимог щодо переголосування на виборах президента» нинішнім можновладцям марне чекати зняття блокади з органів влади, — застерігає найрадикальніша представниця «Сили народу». «Майдан нікуди не піде, ні в якому разі не стухне, доки не отримає Україну, про яку мріяли люди, ... поки не почують, що Ющенко став президентом», —  заявила також вона.