На вчорашній погоджувальній раді лідери фракцій і груп домовилися створити тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України з розслідування порушень виборчого законодавства. Про це повідомив народний депутат Микола Оніщук (член фракції НДП—ПППУ) і додав, що рішення з цього питання прийматиме парламент.
За словами народного обранця, ймовірно, цю слідчу комісію очолить комуніст Сергій Сінченко, а його заступниками будуть представники від Віктора Ющенка і Віктора Януковича.
Крім того, М. Оніщук повідомив, що лідери депутатських фракцій і груп подали свої кандидатури до експертної групи ВР з розробки рішень для завершення виборчого процесу. Парламентарій не виключив, що для ефективнішої роботи цієї групи її очолить Перший заступник Голови ВР Адам Мартинюк.
На погоджувальній раді розглядалося питання формування нового складу Кабінету Міністрів. На переконання кандидата на пост Президента Віктора Ющенка, формування нового уряду має відбуватися паралельно зі створенням нової більшості. Він не виключив, що Прем’єр-міністром стане лідер соціалістів Олександр Мороз. Утім, говорити про новий склад уряду зарано, бо переговорний процес триває.
Водночас Нестор Шуфрич (СДПУ(о) повідомив: рішення про недовіру уряду Януковича направлене до Конституційного Суду. За його словами, відповідне подання до КС підписали більш як 50 депутатів. До того ж, зазначив народний депутат, жодних зайвих «політичних рішень і емоцій» не можна собі дозволяти. А говорити про новий склад ЦВК, упевнений Н. Шуфрич, узагалі передчасно.
А «нашоукраїнець» Петро Порошенко після наради заявив: будь-яке рішення «екс-уряду» нелегітимне і незаконне.