Голова Верховної Ради України Володимир Литвин привітав жителів Волинської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської та Тернопільської областей із 65-річчям заснування цих регіонів як адміністративно-територіальних одиниць.
Глава парламенту зазначив, що це добра нагода не тільки віддати данину поваги своїм попередникам, оцінити пройдений шлях, а й зосередитися на завданнях, які диктує час, пройнятися прагненням забезпечити дальше зростання соціально-економічного і духовного потенціалу західно-поліського краю.
У слові до волинян Володимир Литвин, зокрема, зазначив:
«Нині, коли обстановка в країні ускладнилася, волиняни демонструють високу свідомість, розважливість, толерантність, високий патріотизм, прагнення до порозуміння з усіма, хто, маючи інші політичні уподобання, любить Україну, вболіває за неї, бажає добра. Верховній Раді України нині, як ніколи, потрібна ваша підтримка її зусиль, спрямованих на збереження і зміцнення української державності, територіальної цілісності країни, єдності та неподільності нашого народу, миру і злагоди у суспільстві. Певен, що жителі області зроблять якомога більший внесок у вирішення цих завдань».
Звертаючись до іванофранківців, глава парламенту наголосив:
«Сьогодні, коли Україна переживає складний політичний момент, усі ми повинні об’єднатися, щоб не похитнути нашу державність, не дати загальмувати економічний розвиток країни, не допустити погіршення життя людей. Не маю сумніву, що, відстоюючи демократичні засади нашого буття, ви діятиме з усвідомленням особистої громадянської відповідальності кожного за долю України, за єдність наших земель від Карпат до донецьких степів, від Полісся до Криму».
«Вірю, що львів’яни, які так багато зробили для досягнення державної незалежності України, докладуть усіх зусиль, щоб зберегти і зміцнити єдність країни і нації, мир і злагоду в суспільстві», — сказав Голова Верховної Ради, звертаючись до львів’ян.
«Певен, що із нинішніх випробувань ми можемо вийти ще більш згуртованими, міцними, готовими у будь-яку хвилину прийти на допомогу одне одному, у якому куточку країни не жили б. Сподіваюсь, рівненчани, —наголосив Володимир Литвин, — підтримають Верховну Раду України у її зусиллях, спрямованих на зміцнення української державності, довіри народу до влади, залагодження сплесків напруженості, відновлення взаєморозуміння і взаємоповаги між співгромадянами».
«Не маю сумніву, — підкреслив у зверненні до тернопільчан глава парламенту, — що, відстоюючи демократичні основи функціонування держави, ви виявлятимете мудрість, виваженість, повагу до закону, гаряче прагнення згуртувати всіх громадян України навколо найважливіших національних цілей».
Вітаючи жителів Волинської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської та Тернопільської областей, Голова Верховної Ради висловив сердечну подяку за сумлінну працю, зусилля, спрямовані на зміцнення української державності. Побажав нових звершень і здобутків у всіх сферах діяльності.