Ранкове засідання 2 грудня

Верховна Рада створить експертну групу, яка напрацює різні варіанти виходу з політичної кризи на основі можливих рішень Верховного Суду. Як повідомив Голова Верховної Ради Володимир Литвин, згідно з рішенням погоджувальної ради голів депутатських фракцій та груп, до неї мають увійти по два представники від обох кандидатів у Президенти, один представник ЦВК, по одному представнику від фракцій та комітетів з питань державного будівництва та з питань правової політики. Експертна група напрацює варіанти, згідно з якими буде видно, скільки потрібно часу для завершення президентської кампанії. Визначати апріорно дату переголосування, не з’ясувавши процедурних моментів, некоректно, зауважив глава парламенту. Затвердження кандидатур, які увійдуть до експертної групи, відбудеться на засіданні погоджувальної ради о 12-й годині. А о 14-й має розпочатися засідання тимчасової спеціальної комісії з внесення змін до Конституції на основі законопроекту 4180. Це питання також є частиною угоди, підписаної у середу в Маріїнському палаці.
Водночас Володимир Литвин на вимогу Віктора Пинзеника (фракція «Наша Україна») розпустити ЦВК відповів, що зараз це зробити неможливо, бо Центрвиборчком на основі рішення Верховного Суду має ухвалили своє рішення і передати його до парламенту.
Ще на початку ранкового засідання Володимир Литвин повідомив про вихід з групи «Центр» народного депутата Тараса Чорновола та про його входження до фракції «Регіони України».