Працівники відділу реклами інформували керівництво газети про те, що в деяких регіонах спостерігаються збої у проходженні платежів.
Одразу пригадався перебій у роботі системи електронних платежів Нацбанку в ніч після другого туру президентських виборів. Півдня понеділка комерційні банки не мали змоги здійснювати платежі своїх клієнтів, що, з огляду на чотириразове дублювання системи і найпотужніший у країні сервер, видавалося неймовірним.
 З одного боку, цей факт виправдовував появу безпрецедентної постанови НБУ стосовно поведінки фінансових установ в умовах надзвичайного стану, а з другого — «підмочив» репутацію банкірів серед клієнтів. Але все списали на непорозуміння. Бо після того виконуючий обов’язки Голови НБУ Арсен Яценюк запевнив, що банківська система працює, як «швейцарський годинник».
Зрештою, на це вказує і план заходів, які втілює сьогодні Нацбанк на валютному та ресурсному ринках. Конструктивні вони чи ні — треба аналізувати, але що адекватні складній політико-економічній ситуації — цілком очевидно. За лічені дні революційної ситуації в країні грошовий ринок згорнувся, навіть зіщулився в очікуванні розв’язки драматичних подій — ні комерційні банки, ні їхні клієнти зараз не зацікавлені в діловій активності. Звідси — чисельні затримки з проведенням тих чи тих перерахунків, звідси — нестримне бажання фіскальних органів одержати податки авансом, звідси — потужний струмінь капіталу, який виводиться в офшорні зони всупереч чинному законодавству. Нагадаю, що з цієї причини деякі американські та прибалтійські банки заблокували доларові рахунки наших фінансових установ. Якщо зважити на ту обставину, що йдеться про відносини великого бізнесу з пов’язаними з ним інсайдерськими компаніями за океаном, можна передбачити, які проблеми перед країною постануть із закупівлею енергоносіїв та товарів інвестиційного імпорту. І вже постали: ВАТ «Павлоградвугілля» звертає увагу керівників держави на зниження розрахунків за енергоносії, що обіцяє сувору зиму.  Але за нинішніх реалій на інше й не чекали. Тим часом, попри істотне загальмування зростання валового внутрішнього продукту в жовтні і зменшення позитивного сальдо торговельного балансу, не варто драматизувати ситуацію. Ми маємо доволі сильну зовнішню платіжну позицію. Поточний рахунок свідчить про відсутність причин для послаблення гривні, а тиск попиту на валюту — явище скороминуще. До речі, в останню хвилину з відділу реклами газети повідомили про те, що отримали гроші. Виявилося, затримка сталася через непорозуміння. Що поробиш, ми живемо в країні непорозумінь!