ФК «Барселона» звернувся до УЄФА із запитанням, чи безпечно йому проводити зустріч в Україні наступного тижня в рамках Ліги чемпіонів. Нагадаємо, що барселонці мають зіграти з «Шахтарем» у Донецьку 7 грудня. Каталонський клуб контактував з президентом УЄФА Леннартом Йохансоном і висловив стурбованість, що запланований матч може стати одним із центрів нестабільності.
«Барселона», яка вже забезпечила собі місце в наступному раунді Ліги чемпіонів, набрала 10 очок і посідає друге місце у групі F. У «Шахтаря» четверте місце з трьома очками. Тож для нього завершальний поєдинок у групі має велике значення. У разі успіху він виступатиме в турнірі Кубка УЄФА.
Реакція головного штабу європейського футболу не забарилася. Прес-служба УЄФА у вівторок увечері розповсюдила заяву, в якій повідомила, що згаданий матч неодмінно відбудеться у призначеному місці і в призначений час.
У свою чергу, в Донецьку дали гарантії безпеки для учасників матчу й уболівальників. Водночас УЄФА повідомила, що уважно стежить за ситуацією в Україні й готова вжити заходів у разі виникнення будь-яких інцидентів.