У минулому «зірка» світового й радянського хокею, а нині глава Федерального агентства з фізичної культури і спорту В’ячеслав Фетисов останнім часом докладає чимало зусиль, щоб відправити у відставку чинного президента Російського футбольного союзу В’ячеслава Колоскова. Втім, справа це малоперспективна. Адже ФІФА та УЄФА не дозволяють державним установам втручатися у справи громадських організацій, а конкретніше — національних федерацій. Спробували таке зробити в Азербайджані і миттєво були покарані дискваліфікацією клубів та збірної цієї країни на міжнародній арені.
Однак пан Фетисов веде боротьбу на кількох фронтах. У російській пресі він розкритикував президента НОК Росії Леоніда Тягачова, котрий заявив, що російські атлети на майбутній зимовій Олімпіаді в Турині планують завоювати п’ять-шість нагород. Це, на думку пана Фетисова, — мізер, очевидне заниження можливостей. Тож варто негайно переглянути програму підготовки і плани зимових олімпійців.
— За моїми підрахунками, через непрофесіоналізм нашого менеджменту в Афінах Росія втратила десь сім медалей, кожна з яких потенційно могла бути золотою, — сказав шеф федерального агентства. — Але керівництво нашого олімпійського штабу не знає, з’ясовується, хто такий Марат Сафін і навіщо його зустрічати й везти до олімпійського селища. І тенісист, якому вранці треба було виходити на корт, до ліжка добрався о четвертій ранку. То Хоркіну за день до виступів, які Світлана зрештою провалила, заманюють на тусовку в посольстві Росії. А потім ті самі люди дивувалися, чого це так провалюються наші фаворити...
Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.