Ранкове і денне засідання 1 грудня
Учора Верховна Рада України прийняла постанову про висловлення недовіри Кабінету Міністрів.
Усі 12 пунктів проекту постанови глава парламенту Володимир Литвин ставив на голосування окремо. З них необхідну більшість голосів одержали 11 пунктів. В одному з пунктів висловлено недовіру уряду, наслідком чого має бути відставка Кабміну. Постановою запропоновано Президенту України за участю Голови Верховної Ради сформувати персональний склад уряду народної довіри з урахуванням пропозицій парламентських фракцій і груп. За це проголосувало 229 народних депутатів. 
На початок роботи сесії у залі цілком були відсутні фракції «Регіони України», КПУ, СДПУ(о). Від КПУ зареєструвався лише Перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк, який і зайняв своє робоче місце. Тим часом народні депутати продовжували підходити. Володимир Литвин оголосив запити парламентаріїв до Президента та урядових установ держави.
На 10.30 в сесійному залі вже зареєструвалися 226 народних депутатів, що забезпечувало необхідний кворум. 
На вимогу фракцій Володимир Литвин оголосив півгодинну перерву. Після перерви сесія прийняла рішення голосувати за проект постанови «Про стабілізацію політичної та соціально-економічної ситуації в Україні та запобігання антиконституційним діям і сепаратистським проявам, що загрожують суверенітету і територіальній цілісності України» в таємному режимі. За це віддали голоси 229 народних депутатів.
Упродовж роботи сесії головуючий оголошував про вихід народних депутатів з фракцій — фракцію СДПУ(о) залишили В’ячеслав Дубинський, Олег Лукашук, Анатолій Льовін і Володимир Заплатинський; фракцію «Регіони України» — Валерій Акопян.
Народні депутати привітали з днем народження Олександра Карпова і Володимира Мазуренка. Побажали колегам доброго здоров’я і натхнення у роботі.