До Києва знову прибули посередники переговорного процесу президенти Польщі та Литви Александр Квасневський і Валдас Адамкус, глава Держдуми РФ Борис Гризлов, Верховний представник ЄС Хав’єр Солана та Генсек ОБСЄ Ян Кубіш. Усі посередники єдині в думці, що політична криза в Україні має бути розв’язана самою державою, учасниками переговорного процесу, а мета європейських структур — лише сприяти якнайшвидшому її врегулюванню. Цьому була присвячена зустріч з Головою Верховної Ради Володимиром Литвином.
Найрішучіше налаштовані Александр Квасневський та Хав’єр Солана. Перший учора запропонував план із п’яти пунктів, серед яких обіцянка сторін конфлікту не застосовувати силу і продовжити діалог. Він виступив за переголосування другого туру виборів Президента України. На думку польського президента, повторення другого туру виборів могло б відбутися 19 або 26 грудня. 
План Квасневського підтримують США, Німеччина та ЄС. Крім того, за словами глави РП, велике значення для виходу з кризи буде мати рішення Верховного Суду, який розглядає скаргу Ющенка на постанову Центральної виборчої комісії про визнання Януковича переможцем.
Верховний представник ЄС Солана дивиться на розв’язання кризи оптимістично. «Я не думаю, що ситуація погіршилася, я приїхав з тим самим настроєм, з яким приїжджав у п’ятницю», — сказав Солана в аеропорту «Бориспіль» одразу після виходу з літака. Після цього він мав зустріч з Президентом України Леонідом Кучмою, деталі якої не розголошувалися. Хав’єр Солана лише зазначив, що вважає найголовнішим для врегулювання політичної кризи в Україні виконання досягнутих домовленостей у правовому полі України, без будь-якого силового варіанта.