Президент України Леонід Кучма виступає за політико-правове розв’язання політичної кризи аж до проведення нових президентських виборів. «Якщо ми дійсно хочемо зберегти мир і злагоду і справді хочемо будувати правове демократичне суспільство, про яке багато говоримо, однак робимо все неправовим шляхом, — давайте проведемо нові вибори», — сказав Леонід Кучма після зустрічі з главами державних обласних адміністрацій деяких регіонів у Кончі-Заспі під Києвом. У ній також узяв участь Голова Верховної Ради України Володимир Литвин.
Як повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна», Леонід Кучма заявив, що не має наміру балотуватися на посаду глави держави в разі оголошення нових виборів. Глава держави знову закликав провести переговори в рамках робочої групи, до якої входять він сам, глава парламенту Володимир Литвин і кандидати у Президенти Віктор Ющенко та Віктор Янукович. На думку Л. Кучми, політичне рішення може бути оформлене через конституційну угоду, яку повинна прийняти Верховна Рада.
Президент позитивно оцінив готовність Віктора Януковича перерахувати голоси в Донецькій і Луганській областях. Але водночас Леонід Кучма назвав безпідставними звинувачення на адресу східних регіонів України у фальсифікації результатів голосування на президентських виборах.