Німецький уряд закликає сторони конфлікту в Україні мирно й у рамках закону знайти рішення, що відображало б волевиявлення громадян. Про це повідомив прес-секретар уряду ФРН Белла Анда, передає ForUm із посиланням на «Німецьку хвилю».
Канцлер Німеччини став першим і єдиним серед лідерів країн Євросоюзу, хто обговорив із Володимиром Путіним президентські вибори в Україні після того, як російський президент привітав із перемогою Віктора Януковича. Прес-секретар уряду в Берліні заявив, що телефонна розмова Шрьодера з Путіним позитивно вплинула на президента Росії. Белла Анда підкреслив, що саме після цієї розмови Путін оголосив: Росія співпрацюватиме з будь-яким демократично обраним Президентом України. Крім того, глави обох держав дійшли згоди щодо необхідності мирного і законного розв’язання конфлікту.
Белла Анда також висловив незгоду з тими, хто вважає, що Захід нібито втручається у внутрішні справи України. Прес-секретар наголосив: розв’язання кризової ситуації є винятково внутрішньою справою держави. При цьому Захід, на думку Анди, не втручається, а долучається до дебатів.