Дзюдо. Любляна (Словенія). Чемпіонат Європи серед спортовців, не старших 23 років. Збірна України здобула дві золоті та три бронзові медалі і посіла друге загальнокомандне місце, поступившися тільки французькій команді (5 золотих і 2 срібні медалі).
Чемпіонками стали наші Марина Прищепа (до 70 кг) та Анастасія Матросова (до 78). Бронзові відзнаки у Тетяни Чик (до 57), Марини Прокоф’євої (+78) та Олексія Данилова (+100).
Теніс. Мексика. Юніорський турнір «Юкатан кап». Переможницею тут стала чемпіонка «Уїмблдону-2004» серед молоді киянка Катерина Бондаренко. У півфіналі вона переграла Елізабет Плоткін (США) — 6:2, 6:2, а у фіналі здолала Андріану Ремінз (США) — 6:4, 6:1.
Бокс. Анталія (Туреччина). Перший чемпіонат світу серед студентів. Українці на цих змаганнях були представлені у всіх одинадцяти вагових категоріях і посіли третє загальнокомандне місце серед 32 країн-учасниць. Першість вибороли турки, на другому місці — росіяни.
Українці здобули дві золоті та дві бронзові нагороди. У вазі до 69 кг чемпіоном став Сергій Дерев’янченко — другокурсник Українського державного технічного університету (Миколаїв). У категорії до 91 кг золото здобув В’ячеслав Глазков — студент четвертого курсу Луганської академії внутрішніх справ імені 10-річчя Незалежності України.
Бронзовими призерами стали: Володимир Кладько (до 51 кг, студент другого курсу Чернігівського державного інституту економіки та управління) та Андрій Руденко (+91 кг, третьокурсник Дніпропетровського державного інституту фізичної культури).
Футзал. Тайвань. Чемпіонат світу. Другий груповий етап чемпіонату світу. Збірна України переграла команду США з рахунком 3:1. Два м’ячі у нас забив Сергій Ситін і ще один — Віталій Нестерук.
Бразилія—Аргентина. 2:1. Становище команд у групі F після двох ігор: Бразилія — 6 очок, Аргентина, Україна — по 3, США — 0. Сьогодні в матчі завершального туру наша команда зіграє зі збірною Аргентини, і саме в цьому матчі визначиться доля другої путівки до півфіналу.
Футбол. Роналдіньо («Барселона»), Андрій Шевченко («Мілан») і Тьєррі Анрі («Арсенал») — три претенденти на звання найкращого гравця 2004 року. Як повідомляє агенція Рейтер, про це йдеться в заяві ФІФА. Переможця в цій номінації буде оголошено 20 грудня.
В. Б.