Футбол. Чемпіонат країни. Вища ліга. 14-й тур. 28 листопада.
«Іллічівець» — «Кривбас». 2:0. 4 500 глядачів. Голи: Гай, 58 (п), Цихмейструк, 63.
«Динамо» — «Металіст». 3:0. 8 000. Клебер, 28, Юссуф, 45, Верпаковскіс, 72.
«Чорноморець» — «Оболонь». 3:1. 5 500. Косирін, 30, 45, Балабанов, 47 — Нивинський, 48.
«Дніпро» — «Арсенал». 1:0. 3 000. Мелащенко, 67.
«Металург» Д — «Металург» Зп. 1:0. 1 000. Мендоса, 68.
«Ворскла-Нафтогаз» — «Борисфен». 1:1. 3 000. Епуряну, 90+1 — Мельник, 60.
Гарячі події в країні не оминули й футбол. Минулої суботи бюро ПФЛ у телефонному режимі ухвалило рішення про перенесення на пізніше двох матчів поточного туру. Формулювання ПФЛ такі: зустріч «Таврія»— «Закарпаття» не відбудеться через те, що команда гостей «не змогла виїхати на гру». А «Волинь» із «Шахтарем» спільно прохали про перенесення — «у зв’язку з відсутністю гарантії забезпечення порядку й безпеки учасників змагань і глядачів»(?..).
А от у решті міст у футбол грали. Скажімо, в Києві робили це поблизу постійно діючого мітингу протесту на майдані Незалежності. І динамівці здобули перемогу на честь Марії — донечки свого оборонця Горана Гавранчича, яка з’явилася на світ напередодні. А сам щасливий батько, зрозуміло, грав з особливим натхненням. Та ще й результативну передачу на Верпаковскіса зробив.
Перевага чемпіона була незаперечна. Однак відкрити рахунок мали харків’яни. Та на 23-й хвилині Комарницький не влучив у порожні ворота.
Поступово ігрова перевага динамівців стала матеріальною. Відповідальність на себе взяв в’юнкий Клебер, який технічно обіграв оборонців «Металіста» і пробив потужно та влучно. Потім Юссуф ефектно реалізував момент після розіграшу красивої комбінації (брали участь Леко, Белькевич, Клебер). І останню крапку в поєдинку, як уже згадувалося, поставив Верпаковскіс, котрий вийшов на заміну.
Отже, динамівці стали одноосібними лідерами чемпіонату.
Валерій Зуєв, асистент наставника «Динамо» (Йожеф Сабо занедужав), сказав, що гра його команди і результат задовольнили тренерський штаб.
Тренер «Металіста» Геннадій Литовченко:
— Цього разу все вирішила виконавська майстерність. Ми мали моменти. Але не знаю, що сталося з хлопцями, чому вони не скористалися своїми шансами. Результат закономірний.
— Які завдання поставлено перед «Металістом» на сезон?
— Насамперед — створення боєздатного колективу. Взимку ми проведемо належну селекційну роботу і тоді вже визначимося із завданням.
Перемоги з мінімальним рахунком здобули «Дніпро» і донецький «Металург». А от «Чорноморець» упевнено переграв «Оболонь». Два м’ячі записав до свого активу Косирін, і разом з Мендосою з донецького «Металурга» вони ведуть перед у суперечці бомбардирів (по 8 м’ячів).
Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.