Голова Львівської облдержадміністрації Олександр Сендега, його заступники на партнерських засадах взаємодіятимуть із виконкомом обласної ради як політичною структурою. Секретар міського комітету СДПУ(о) Ігор Бегей визнав фальсифікацію виборів, що «суттєво вплинула на результати другого туру».

Оксана ТЕЛЕНЧІ.
Львів.
* * * 
У Кіровограді невідомі побили редактора газети «Репортер» Геннадія Рибченкова. Напад на журналіста скоєно біля під’їзду його будинку ввечері, коли Геннадій повертався з мітингу на підтримку Віктора Ющенка. Постраждалий не сумнівається, що інцидент стався саме через професійну діяльність. Протягом останніх двох тижнів це вже третій напад на кіровоградських журналістів.
Олег БОНДАР.
Кіровоград.
* * * 
Минулої неділі позачергова сесія Івано-Франківської обласної ради підтримала постанову Верховної Ради про визнання недійсними результатів голосування на виборах 21 листопада і направила звернення до Президента України, Голови Верховної Ради, Голови Служби безпеки України про недопустимість антиконституційних дій, спрямованих на розкол України.
Дарина НАЗАРЧУК.
Івано-Франківськ.
* * * 
Понад 300 виборців румунської національності Глибоцького району Чернівецької області апелюють до румунської діаспори в Україні та Румунії. Представники діаспори заявляють, що у разі невизнання народного волевиявлення, фальсифікації результатів виборів, на яких, на їхню думку, переміг Віктор Ющенко, румуни Буковини розпочнуть акцію щодо проголошення автономії Буковини аж до повної самостійності.
Сергій СУЛИМА.
Чернівці.
* * * 
Минулої п’ятниці двадцять беззбройних міліціонерів з УБОЗу, ВБЕЗ та карного розшуку управління МВС у Закарпатській області (табельну зброю в управлінні їм не видали) затримали кількасот осіб, що перебували на ужгородському стадіоні «Авангард» та на прилеглій території упродовж майже тижня. Вилучено вогнепальну й холодну зброю, бейсбольні бити, металеві прути, кастети, загострені «їжачки» для проколювання шин, міліцейську форму, посвідчення працівників ДАІ і навіть «Інтерполу», а також затримано 24 автомобілі, що «обслуговували» цю групу. Керівництво управління та обласної прокуратури звинуватило правоохоронців у тому, що вони затримали мирних громадян, котрі відпочивали і спостерігали за тренуваннями футболістів. Офіцерські збори прийняли рішення про недовіру керівництву управління МВС у Закарпатській області. На підтримку рішення офіцерських зборів збирають підписи правоохоронців області. Стосовно затриманих порушено низку кримінальних справ.
Іван ГУДЗОВАТИЙ.
Ужгород.
 
Позачергова сесія Донецької обласної ради вирішила провести 5 грудня референдум «із затвердження проекту рішення територіальних громад Донецької області про внесення у встановленому порядку змін до Конституції України про федеративний устрій України та надання Донецькій області статусу самостійної республіки у складі федерації». Фінансування витрат на організацію голосування здійснюватиметься із обласного бюджету. Депутати вирішили визнати офіційну постанову Центрвиборчкому про підсумки другого туру виборів як легітимну та законну і заявили, що Президентом України обрано Віктора Януковича. Сесія висловила недовіру Верховній Раді.
Ліна КУЩ.
Донецьк.
* * * 
Форум депутатів усіх рівнів рад Кримської автономії закликав Президента Л. Кучму вжити найрішучіших заходів для забезпечення конституційного порядку в країні, Верховний Суд України — визначити законність виборів, а Верховну Раду — скерувати зусилля на консолідацію суспільства й забезпечення верховенства закону. Події не повинні розвиватися за силовим сценарієм, ідеться в документі.
Віктор ХОМЕНКО.
Крим.
* * * 
В ухваленій резолюції депутатів місцевих рад Одеської області міститься така пересторога: «Поінформувати Президента України, Верховну Раду, Кабінет Міністрів, лідерів опозиції, Раду Європи і світову спільноту, що у разі захоплення влади антиконституційним шляхом набуває чинності рішення про заснування на теренах Одеської області територіального утворення, яке керуватиметься чинною Конституцією і законами України». Голова облдержадміністрації Сергій Гриневецький заявив: «Ми готові стати островом миру і порядку в умовах політичної кризи».
Георгій ВОРОТНЮК.
Одеса.
* * * 
У Дніпропетровську дедалі масовішими стають мітинги на підтримку Віктора Ющенка. На центральному майдані виникло наметове містечко. А на майдані перед театром опери та балету час від часу влаштовуються мітинги і на підтримку Віктора Януковича.
Обласна держадміністрація не визнає факти істотних порушень виборчого права та волевиявлення мешканців регіону.
Минулої п’ятниці на свій форум збиралися майже п’ять тисяч депутатів рад усіх рівнів області. Вони звернулися до колег з Верховної Ради, її депутатських фракцій, блоків і груп із закликом «вжити невідкладних заходів для стабілізації політичної ситуації в країні».
Микола НЕЧИПОРЕНКО.
Дніпропетровськ.