Після завершення позачергового засідання парламенту Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у розмові з журналістами висловив задоволення роботою парламенту. Він зізнався: ситуація була така складна, а погляди на проблему — діаметрально протилежні, що він навіть не сподівався на прийняття якихось рішень.
За словами Володимира Литвина, тепер потрібно законодавчо підтвердити прийняті Верховною Радою політичні рішення. І, не затягуючи часу, продовжувати шукати комроміс, як діяти далі: проводити повторні вибори Президента України чи повторне голосування. «Екстремальна ситуація вимагає коротких термінів, але вони повинні бути реальними, — сказав він. — Не можна затягувати до безкінечності, бо в Україні буде невизначеність, різні центри впливу й фактично різновладдя, чого жодним чином не можна допустити». Володимир Литвин також зазначив, що «сьогодні всім відповідальним політикам важко не рахуватися з рішенням парламенту». 307 голосів на підтримку постанови Верховної Ради, на думку Голови ВР, свідчать про наявність конституційної більшості в парламенті для ухвалення подальших рішень.
Відповідаючи на запитання щодо ймовірності відставки уряду, Володимир Литвин нагадав: за Конституцією відправити уряд у відставку може лише чинний Президент України. А Верховна Рада може висловити недовіру уряду лише після 16 березня 2005 року, коли мине рік від затвердження парламентом програми діяльності Кабінету Міністрів.