Верховна Рада України взяла на себе відповідальність за ситуацію в країні. Система державного управління на виконавчому рівні, на думку Голови ВР Володимира Литвина, не функціонує. Про це він заявив на зустрічі з делегацією Сейму Республіки Польща на чолі з Маршалом Сейму Юзефом Олекси.
Як повідомив прес-секретар Голови Верховної Ради Ігор Сторожук, Володимир Литвин поінформував гостей про рішення українського парламенту, котрий оцінив ситуацію як політичну кризу, а самі вибори такими, що не відповідають волевиявленню українського народу. «Потрібне рішення Верховного Суду України і потрібна добра воля Президента України, зокрема щодо відставки ЦВК», — зазначив В. Литвин.
Він також підкреслив, що ВР уважно аналізує всі рішення, прийняті на місцевому рівні. Сьогодні вона дасть цим рішенням принципову оцінку.
Юзеф Олекси, у свою чергу, висловив стурбованість щодо окремих проявів сепаратизму. Він також нагадав, що український пріоритет завжди був одним із головних чинників зовнішньої політики Польщі. «Ми виходимо із симпатії до України», — зазначив Ю. Олекси і поінформував про прийняте польським Сеймом звернення до українського парламенту. У ньому, зокрема, йдеться, що інформація про проведення другого туру президентських виборів викликає обгрунтовану підозру про численні порушення і зловживання з фальсифікаціями включно. Сейм РП висловлює сподівання, що остаточні результати президентських виборів відображатимуть справжню волю українського народу.
На зустрічі також йшлося про можливість розширення україно-польської асамблеї завдяки приєднанню до неї Литви. На думку сторін, це надало б більшого авторитету новій інституції, яка працює задля співробітництва сусідніх країн.