Голова Верховної Ради Володимир Литвин звернувся до народних депутатів України у зв’язку з проведенням позачергового засідання ВР: «Від кожного народного депутата залежатиме, яку позицію визначить парламент, на яке рішення ми вийдемо. А нам обов’язково треба вийти на такі рішення, які введуть процеси, що сьогодні відбуваються, у легальне річище.
Якщо не зробити цього сьогодні, завтра вже буде пізно. І тоді говорити про вищий законодавчий орган, про його присутність в інститутах влади буде неможливо. Його тоді буде зруйновано. Від кожного депутата, від його позиції, безпосередньої участі залежить дуже багато. «Це той момент, коли не можна відсидітися і сподіватися, що якось воно буде. Кожен має публічно сказати, як він бачить розвиток цієї непростої проблеми. Бо якщо ми не приймемо рішення, не висловимо свої застереження — будемо стрімко наближатися до зіткнень, за якими — громадянський конфлікт. Це не намагання налякати чи застрахати, а це ті речі, про які нині варто говорити».
Володимир Литвин також звернувся до людей, що мітингують на вулицях Києва: «Я хочу звернутися до представників всеукраїнської акції, щоб була витримана толерантність, щоб депутати змогли пройти до ВР і мали можливість вільно без будь-якого тиску і примусу працювати над виробленням спільної позиції. Щоб, не дай Бог, не було ніяких зіткнень. Бо так можна деморалізувати і одну сторону, й іншу. Бо вже були прикрі випадки з народними депутатами, що виходили з парламенту. Закликаю всіх до витримки і толерантності!»

Яна СТАДІЛЬНА, Юліана ШЕВЧУК.