Сьогодні у вас — страйк, чемно нагадували міністерським чиновникам громадяни в помаранчевому
У п’яту ніч «помаранчевої революції» ночувалося у наметах на Хрещатику і Банковій далебі упевненіше. 
Ранішні тривожні повідомлення про прибуття до столиці ешелонів і автобусних колон з прихильниками Віктора Януковича і «першу кров» від зіткнень «помаранчевих» з «біло-голубими» виявилися перебільшеними. Чи то спрацював заклик Юлії Тимошенко «обігріти, чаєм напоїти, а потім переагітувати», чи то ще щось, одначе тритисячний десант «біло-голубих» на Парковій алеї розсмоктався, а під кінець доби там уже грілися біля трофейних багать «помаранчеві».
Раз по раз дух учасників протестної акції піднімали вістками на кшталт: на шляху ешелонам з опонентами з Донбасу стали жінки і діти, «які вийшли на рейки»; з боку Вишневого рух перекрили виведеними на колії «бусиками»; мешканці Ірпеня стримують автобуси з «незваними гостями».
Після численних агітспічів з помосту на майдані Незалежності Віктор Ющенко нарешті потішив націю конкретними декретами. Перші три, що їх оприлюднив Олександр Зінченко, передбачають створення Комітету національного порятунку — «народного органу захисту Конституції України». Два інші документи «прописують» організацію Народної самооборони і Української гвардії, зокрема, визначають пріоритетні напрями діяльності правоохоронних органів держави. Пріоритети силовиків прояснили з мітингової трибуни на майдані Незалежності генерали СБУ, які зачитали звернення співробітників цієї спецслужби про підтримку народної позиції.
Нагнітання ситуації чутками про «екстрену» інавгурацію нового глави держави Віктора Януковича припинив Верховний Суд України, який заборонив ЦВК офіційно оприлюднювати результати виборів Президента до прийняття свого рішення за скаргою Віктора Ющенка. (У понеділок справу розглядатиме повним складом Судова палата з цивільних справ ВС).
Перевірити дію ще одного декрету — «Про першочергові заходи щодо забезпечення безпеки об’єктів державного значення й державного керування», ми, як то кажуть, мали можливість, коли ще й чорнило підпису під ним не висохло. Багатотисячні колони прихильників «народного президента» Віктора Ющенка взяли в облогу приміщення адміністрації Президента, Кабміну, Нацбанку.
Під ранок усіх, кому в наметових містечках удалося «кимарнути», підняли тривожною звісткою: в район, де представники «Сили народу» блокують владні приміщення, прибуло більш як два десятки автобусів з міліцейським спецназом. Начебто мусять забезпечити коридор для проїзду Леоніда Кучми, який має офіційно виголосити якусь доленосну для нас усіх заяву. Багатогодинний журналістський рейд тими вулицями зафіксував невеличкі ланцюжки правоохоронців на тлі численних помаранчевих шеренг. Продовжуючи співати міліціонерам народних пісень і славити їх за «єднання душ», ющенківці мирно і дисципліновано продовжують показувати, «хто у хаті хазяїн» — тепер уже «слугам народу» з найвищих владних кабінетів держави.