На Рівненщині розпочався переділ сфер впливу щодо незаконного видобутку бурштину.

В лісовому масиві Ясногірського лісництва Клесівського держлісгоспу, що в Сарненському районі, виник конфлікт між групою приїжджих з п’ятнадцяти озброєних осіб та місцевими мешканцями, котрі бурхливо відреагували на появу та постріли «чужинців», унаслідок яких одна людина отримала вогнепальне поранення середньої тяжкості, ще двоє — легкі тілесні ушкодження. Постраждали й іномарки прибульців.

Як повідомив начальник Сарненського РВ УМВСУ в Рівненській області підполковник міліції Павло Шкодич, міліція зараз проводить слідчі дії, відпрацьовує дві версії. Перша: прибуття на Рівненщину групи осіб (а це переважно мешканці Київської і Житомирської областей) з метою дестабілізації оперативної обстановки на День Перемоги; друга — бізнесові питання, пов’язані з незаконним видобутком бурштину-сирцю, на який багаті поліські райони Рівненщини. Нині вся зброя вилучена, проводиться перевірка дозвільних документів на неї. За цим фактом відкрито кримінальні провадження.

До речі, кілька тижнів тому схожий конфлікт стався і поблизу села Великі Озера Дубровицького району. Як розповів великоозерянський сільський голова Михайло Рябий, тоді до них увірвалися озброєні незнайомці в балаклавах, побили кількох місцевих мешканців, забрали у селян коней (тварин згодом знайшли у лісі).

Ці два випадки свідчать про те, що на Рівненщині, схоже, розпочалася боротьба за переділ сфер з незаконного видобутку бурштину.

Рівненська область.