Київ. Марієтта — її справжнє ім’я. Таке саме незвичне, як і вона сама. Дівчині лише дев’ять років, а вона вже встигла отримати нагороди та лауреатські звання таких престижних фестивалів, як «Дивоцвіт» у Києві, «Зоряний дощ» у Черкасах, «Чорноморські ігри» у Скадовську. Отримала першу премію «Пісенного вернісажу» та перемогла в міжнародному конкурсі «Сонце. Море. Краса», що відбувся у Болгарії. Обличчя дівчинки запам’яталося її одноліткам ще з дитячих телевізійних програм «Карапузівська», «Сонники» та «Життя видатних дітей». Тепер її знають і дорослі — кліп на пісню «Тобі» успішно крутять на екранах. Найцікавіше, що цей юний талант примудряється водночас приносити зі школи зауваження за поведінку, займається гірськими лижами, знається на мобільних телефонах і захоплено проектує комп’ютерні мультфільми. Її батьки, художні керівники та продюсер найбільше зусиль докладають до того, щоб на шляху до великої сцени і всесвітнього визнання Марієтта мала веселе, цікаве та безтурботне дитинство!
Дарія ГОРСЬКА.
Парад знаменитостей
Кіровоград. Близько тридцяти воскових фігур світових знаменитостей експоновано у Кіровоградському обласному художньому музеї.
Кожен бажаючий може якщо не поспілкуватися, то хоча б побачити зблизька і навіть сфотографуватися з одіозними особистостями сучасності та минулого століття: Володимиром Путіним, Борисом Єльциним, екс-вождем світового пролетаріату Володимиром Ульяновим та його кривавим наступником Йосипом Сталіним, Михайлом Горбачовим, Юрієм Гагаріним, Фіделем Кастро тощо. Воскові фігури створили фахівці Санкт-Петербурзького Ермітажу, як повідомляють організатори виставки, за знайденим старовинним рецептом воску, розробленим славнозвісним Бартоломео Растреллі.
Олег БОНДАР.
Прем’єрний дощ
Рівне. Прем’єрою вистави «Коваль» Густава Марцінека розпочали свої гастролі в Рівному актори польського Сілезького театру ляльок «Атенеум». Це п’яті гастролі в обласному центрі. Щоб юні глядачі розуміли сказане акторами, їх було забезпечено синхронним перекладом тексту п’єси.
Порадував прем’єрою дітей — «Ще раз про Червону Шапочку» — і Рівненський ляльковий театр. Долучилися до прем’єрних показів також артисти-лялькарі із Житомира з виставою «Про добре чортеня».
Нинішній рік запам’ятається мешканцям Рівненщини значними імпрезами культури з-над Вісли. У рамках Року Польщі в Україні з концертними програмами виступили музичні та хореографічні колективи, демонстрували досягнення польського кінематографа, було розгорнуто виставку «Поляки на Волині».
Олександра ЮРКОВА.