Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий раунд. П’ятий тур. 24 листопада.
Група Е. ПСВ (Нідерланди) — «Арсенал» (Англія). 1:1. «Русенборг» (Норвегія) — «Панатінаїкос» (Греція). 2:2. ПСВ — 10 очок, «Арсенал» — 7, «Панатінаїкос» — 6, «Русенборг» — 2.
Група G. «Андерлехт» (Бельгія) — «Валенсія» (Іспанія). 1:2. «Вердер» (Німеччина) — «Інтер» (Італія). 1:1. «Інтер» — 11, «Вердер» — 10, «Валенсія» — 7, «Андерлехт» — 0.
Група H. ЦСКА (Росія) — «Порту» (Португалія). 0:1. «Челсі» (Англія) — ПСЖ (Франція). 0:0. «Челсі» — 13, ПСЖ, «Порту» — по 5, ЦСКА — 4.
Група F. «Барселона» (Іспанія) — «Селтик» (Шотландія). 1:1 (Ето’О, 24 — Леннон, 10).
«Мілан» (Італія) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 4:0. Голи: Кака, 52, 90+2, Креспо, 53, 85.
«Мілан»: Діда, Кафу, Неста, Мальдіні, Костакурта, Гаттузо (Броккі, 85), Пірло (Амброзіні, 72), Зеєдорф, Кака, Руй Кошта (Дорассо, 79), Креспо. Тренер — Карло Анчелотті.
«Шахтар»: Лаштувка, Стойкан, Гюбшман, Левандовський, Срна, Жоро Батішта (Воробей, 63), Дуляй, Матузалем, Вукич (Пуканич, 81), Агахова (Маріка, 63), Брандао. Тренер — Мірча Луческу.
Попереджено: Несту, 3, Срну, 4, Гаттузо, 69.
Арбітр — Франк де Блекере (Бельгія).
Мілан. Стадіон «Сан Сіро». 10 градусів. 45 000 глядачів.
Не сперечатимусь, «Шахтар» неабияк старався. І в першому таймі мав досить привабливий вигляд. Гостро й наполегливо атакував. Програвати донеччани, звісно, не збиралися. Та всіх їхніх аргументів, щоб здобути принаймні нічию на полі такого видатного ансамблю, яким є «Мілан», вочевидь забракло.
Після перерви «Мілан» доволі легко й невимушено заволодів ініціативою. І, мов дебелий та безжалісний боксер, загнав суперника в кут і почав там гамселити його здоровенними кулаками. З «Шахтарем» сталися якісь дива. Команда була активною, певною мірою агресивною. Та якоїсь миті цей досить злагоджений механізм немов знеструмили. А господарі, скориставшись із ситуації, провели два влучні удари поспіль.
Карло Анчелотті:
— У першому таймі «Шахтар» був переконливіший. Але все змінилося після того, як ми забили м’яча. Донецька команда досить сильна, однак їй ще бракує досвіду виступів на такому рівні. Стосовно моєї команди, то матч проти українського клубу вона провела на високому рівні. Це, як на мене, наш найкращий поєдинок у цій Лізі чемпіонів.
Мірча Луческу:
— Це був дивний поєдинок. Ми володіли ситуацією в першому таймі. Наша гра була достатньо організованою. І «Мілан» весь час перебував у скрутному становищі. Правильно було сказано, що все змінилося на гірше для нас після пропущеного м’яча. Не казатиму багато про суддівство. Але вважаю, що арбітр міг би призначити пенальті у ворота міланців, коли Костакурта збив у карному майданчику Агахову.
На жаль, після першого гола наша гра розладналася. Як на мене, стався певний психологічний спад. Ось тут і позначився брак досвіду, про який вже згадували. Бракувало нам флангових гравців — Раца та Флорі, котрі з різних причин не змогли взяти участь у грі.
Висловлюючи задоволення змістом першого тайму, скажу все-таки, що «Мілан» здобув заслужену й переконливу перемогу. Це велика команда.
Підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.